Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler, Mińska 25:
- Krem z pomidorów
- Pulpety cielęce w sosie koperkowym, purée z marchewki i groszku
- Quiche z warzywami, sałata francuska
Pikanteria, Walecznych 68a:
- Zupa szczawiowa
- Spaghetti bolognese
Prosta historia – bistro, francuska 24:
- Chłodnik litewski z jajkiem
- Chili con carne z ryżem jaśminowym, kolendrą i kwaśną śmietaną.
- Sałata z marynowanymi burakami kurkami i serem feta
Bałkan Grill, Grenadierów 29:
- Zupa krem pieczarkowy
- Młoda kapusta z wieprzowiną po serbsku
- Schab faszerowany serem i szynką w bekonie z grilla
Biała, Francuska 2 :
- Chłodnik z ogórka małosolnego ze szczypiorkiem
- Schab panierowany z młodymi ziemniakami i mizerią
- Tortilla ze szpinakiem i serem pleśniowym z lekkim sosem paprykowo-jogurtowym